U


Je wil graag een uniek juweel, met de hand gemaakt, op uw maat? Dat is wat ik het allerliefste doe: uw wens, droom, een uitleg of een idee, is voor mij een vertrekpunt voor ontwerpen, die wij samen bespreken en van waaruit ik voor u een exclusief stuk maak: ring, halsjuweel, armband, reversspeld, pin… Dit wordt uw uniek juweel!

Enkele nieuwste ontwerpen op maat:"zilveren ring met saffier"
Deze ring werd door een koppel besteld voor een goede vriendin die een moeilijke tijd achter de rug had. Ze gaven me een karakterschets van haar en wilden dat graag uitgebeeld zien in een ring. Ze hebben haar dit cadeau gegeven om haar een hart onder de riem te steken.

"prima donna award"
Ontwerp van de "Prima Donna Award" op vraag van het lingeriebedrijf Vandevelde uit Schellebelle. De trofee werd in vier landen aan de winnende lingeriewinkels van de competitie uitgereikt.
(pag. 4 dd. 13/11/2013)
"trouw aan mezelf ring"
Om haarzelf een cadeau te geven voor haar 50 ste verjaardag gaf een dame mij de opdracht om een gouden ring te maken die bij haar karakter paste. Tijdens een gesprek schreef ik volgende kernwoorden op: uitgebalanceerd, sterk karakter, weet wat ze wil, schrijfster, staat stevig in haar schoenen. Ik maakte drie ontwerpen waaruit zij er 1 koos dat werd uitgevoerd.
"trouwarmbanden" 
Deze mensen kwamen bij mij langs met de vraag om voor hun trouwfeest een juweel te ontwerpen dat hun eeuwige liefde zou symboliseren. Het mocht geen ring zijn en moest door de ander te dragen zijn na hun dood. Het moest passen bij hun lichaamsbouw, de 1 tenger de ander fors gebouwd.
Het werden 2 armbanden die in 1 stuk gegoten werden en op hun feest van elkaar werden gezaagd. Elke armband heeft draagt een vingerafdruk van de partner."geef-je-vleugels"
Ontwerp van een groot aantal zilveren broches in de vorm van gestileerde vleugels. Een opdracht voor een bedrijf dat trainings en seminars organiseert.
"gouden broche"
Een klant kwam met ringen van een overleden familieleden de vraag om er een nieuw stuk van te maken zonder het goud volledig om te smelten.
Ik kreeg de volledige vrijheid bij het ontwerpen. Zo bleef het resultaat voor haar een complete verrassing.
"verlovingsring uit platina"
Een man gaf mij de opdracht om zijn verlovingsring te maken. Het werd een ontwerp dat gemaakt is aan de hand van een omschrijving van zijn toekomstige vrouw.

Zilveren verlovingsring met robijn in witgouden zetting. De ring moest de vorm hebben van een pianosnaar.De pianiste zei "ja"
Zilveren halssnoer met saffier.De vrouw die dit juweel bestelde had van haar man een saffier gekregen en wilde deze laten verwerken in een halssnoer samen met een beeltenis van haar man.Zilveren ring in de vorm van een bloem met concentrische kern. De klant die dit juweel bestelde vertelde me over zijn toegewijde en zorgzame vrouw. Volgens hem was ze daardoor het centrum van het gezin en maakte het mogelijk dat hij, zijn kinderen en kleinkinderen zich konden ontplooien. Hij vroeg me dit gevoel in een vorm te gieten.


Dit zilveren halsjuweel werd besteld door een man die aan zijn vrouw door middel van een juweel wou tonen dat hij na 10 jaar huwelijk nog steeds vond dat zijn vrouw en hij voor elkaar gemaakt waren.